Overal zijn kansen

Vorige Artikel 3 van 18 Volgende

Thuis hebben we een goede taakverdeling, ik zorg voor de oogst, Tj zorgt voor de maaltijd. Met een eigen groentetuin en meestal een vegetarische maaltijd, eten we altijd lekker en vast behoorlijk gezond. Uiteraard zijn er dagen dat ik mijn 2 ons groente en 2 stuks fruit echt niet haal.

Dat zijn van die dagen dat je te moe (lees; te lui) bent om te koken en ergens lekker frietjes haalt of chinees.  Prima, zolang je er maar evenveel van geniet als van de zelfgekookte maaltijd en er evenveel rust en tijd aan besteed. De avondmaaltijd is bij ons altijd nog het belangrijkste moment van de dag.

Dat genieten geldt natuurlijk ook voor een broodje van de croisanterie en gebak van de Hema. Hoewel, daar zijn kansen blijven liggen. Cake, appeltaart en koekjes worden bij ons

bijna altijd zelf gebakken. Maar ook die wil je wel eens gewoon van de bakker of uit de supermarkt. Bij de biologische supermarkt gaat het dan meteen mis. Want als ik chips of koekjes eet, doe ik dat niet vanuit een gezonde levensstijl, maar gewoon omdat ik lekkere trek heb. Ik ben dan niet op zoek naar biscuits met extra gluten, stroopwafels met honing, appeltaart met volkoren bloem, of pennywafels met spelt. De koekjeskast van de bio-markt is mij veel te gezond, en oogt ook nog eens veel te gezond.

Als ik lekkere trek heb, wil ik tompoezen van de Hema maar dan biologisch, op verjaardagen wil ik trakteren op slagroomtaarten met zachte cake, tijdens een fietstocht wil ik foute roze koeken en bij de koffie moorkoppen en kwarktaart. Koek en taart zijn er voor de suikers en vetten, niet voor de verantwoorde trek.

Welke banketbakker gaat er voor mij en alle andere biologische levensgenieters aan de slag. Ouderwetse taarten, gebakjes en koeken maar dan biologische. Zo moeilijk hoeft het niet te zijn. Bij welke bio-banketbakker, kan ik straks watertandend voor een kleurrijke vitrine een doos laten vullen met vrolijke gebakjes. Ik zal er nog meer van genieten.

p.s: hierbij daag ik ook een chipsbakker uit om lekkere bio-chips te maken die kunnen tippen aan de gewone chips; knapperig, zout en vet.

© 2018 - 2023 De Stadsakker, alles voor de moestuin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel