De kwekerij

Sinds 2014 zitten we met onze 2 ha grote groentekwekerij aan de rand van de stad, op een oude voetbalveld, omringd door oude bomen. Naast een akker met groentes, hebben we een tunnelkas voor tomaten, komkommers, aubergines en paprika's. We maken ook onbespoten en vrolijke boeketten uit de bloementuin. De groente, fruit en bloemen verkopen we direct aan onze klanten in de winkel in de stad. 

Ik, Merlijn ben de kweker, en zet vrijdag in de winkel alle groentepakketten klaar. Daarnaast helpt mijn echtgenoot met de oogst en grondbewerking.  Mijn vader steekt regelmatig een helpende hand toe als het gaat om onkruidwieden of het oogsten van jonge boontjes. Ik prijs mij gelukkig met de hulp van een paar enthousiaste vrijwilligers die elk hun eigen bijdrage leveren.

Daarnaast zijn we een erkend leerbedrijf en leren samen met onze stagaires nog dagelijks de fijne(re) kneepjes van het vak.

De Stadsakker.kwekerij moet als voorbeeld dienen hoe elke woonwijk of dorp zijn eigen groente kan verbouwen. Iedere woonwijk heeft een speeltuin, bushalte, kinderopvang, groenstrook, winkelcentrum en parkeerterrein. Waarom gunnen we niet iedere woonwijk zijn eigen lokale groente akker.

De groente van de kwekerij verkopen we door middel van groentepakketten en uiteraard hebben we wekelijks ook losse verkoop.

© 2018 - 2024 De Stadsakker, alles voor de moestuin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel