Zaden kopen bij de Stadsakker in Groningen

Wil jij jouw eigen moestuin beginnen? Of een bloementuin, of kruidentuintje starten? Zoals je weet heeft jouw tuin dan aandacht, water en zonlicht nodig. Daarnaast is het zaadje zelf natuurlijk het allerbelangrijkst. Hoeveel water, zonlicht en aandacht je jouw tuin ook geeft, zonder zaden komt er nooit een bloemkool, aardbei, dille, of afrikaantje opgroeien. 

Goede kwaliteit zaden en pitten zijn super belangrijk voor het succesvol starten van een kruidentuin, bloementuin of moestuin. Bij De Stadsakker in Groningen koop jij jouw zaden lokaal, duurzaam en van de beste kwaliteit. Kies uit ons ruime assortiment van 400+ zaden en bestel vandaag nog jouw favoriete zaden en pitten! 

Zoek je naar zaden of pitten die je niet in onze webshop hebt staan? Bel ons gerust even op, of kom langs in onze winkel

Moestuin zaden kopen

Voor het beginnen van een moestuin verkopen wij geschikte zaden van verschillende soorten groente en fruit. Zo verkopen we meer dan 100 verschillende groentezaden voor bijvoorbeeld bloemkool, aubergine, bosui en nog veel meer! Ook verkopen we biologisch pootgoed, zoals biologische sjalotten

Bekijk ook onze overige zaden voor het groeien van bijvoorbeeld suikermais, bleekselderij en de Mexicaanse Jalapeño

Eigen moestuin beginnen? Neem contact met ons op of kom langs voor advies!

Bloementuin beginnen

Wanneer je een bloementuin wilt beginnen, is de Stadsakker Groningen dé plek waar je moet zijn. Wij bieden bijna 100 soorten zaden en pitten voor bloemen. Denk bijvoorbeeld aan de zonnebloempit, goudsbloem en de amarant.

Naast de zaden en pitten, verkopen we ook andere tuinbenodigdheden voor het starten en onderhouden van een bloementuin. Bijvoorbeeld tuingereedschap, tuinhandschoenen en tuingieters.

Zaden kopen bij de stadsakker

Kruidenzaden planten

Wil je graag jouw eigen kruiden kweken? We bieden verschillende kruidenzaden voor zowel in als buitenhuis. Kweek bijvoorbeeld jouw eigen bieslook, snijpeterselie, en tijm. Zo breng je jouw eten op smaak, met kruiden uit jouw eigen tuin!

Daarnaast hebben we ook een hele leuke kruiden kweekset met biologische zaden, voor als je een beginnende kweker bent. 

Groenbemester

Groenbemesting is eigenlijk het verhogen van de vruchtbaarheid van de grond. Hiervoor worden groenbemesters gebruikt, die worden geploegd of gemulcht en afsterven in de grond. Op deze manier geven de groenbemesters voedend organisch materiaal in de grond. Andere groentes groeien op deze manier beter, door de bemesting van de andere planten. 

Wanneer jouw zaden zaaien?

Je moet goed weten wanneer je een zaadje moet zaaien en wat je ervoor moet doen. Sommige zaden hebben namelijk andere behoeften qua temperatuur en zonuren. Daarom is wanneer je een zaadje kan planten, afhankelijk van de tijd van het jaar. De meeste éénjarige bloemen moeten bijvoorbeeld in de zomer worden gezaaid, terwijl tweejarige bloemen vaak in het begin van de herfst worden gezaaid. 

Wil je precies weten welk zaadje je wanneer kan zaaien? Neem dan eens een kijkje tussen onze tuinposters. Hier hebben we verschillende zaaikalenders voor groente, kruiden en meer. 

© 2018 - 2024 De Stadsakker, alles voor de moestuin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel