Sorteer op
per pagina
 • Andijvie
  Andijvie
  € 2,70
 • Andijvie krul
  Andijvie krul
  € 2,70
 • Nieuw-Zeelandse spinazie
  Nieuw-Zeelandse spinazie

  Nieuw-Zeelandse spinazie heeft veel meer groeikracht dan de standaard spinazie, vooral in de breedte. De zaden kiemen traag en alleen bij hogere temperaturen.

  De naamgeving van de Nieuwzeelandse spinazie is misschien wel…

  € 3,00
 • Aubergine 'Violetta Lunga 3'
  Aubergine 'Violetta Lunga 3'

  Aubergine ‘Violetta Lunga 3’ is een tamelijk vroeg ras dat vrij slanke, donkerpaarse vruchten met een groene steel vormt.

  Voorzaaien: maart-april binnen bij 20-25 graden, uitplanten in mei-juni. Plantafstand 75 x 50 cm. 1…

  € 3,00
 • Augurk 'Hokus'
  Augurk 'Hokus'

  Augurk ‘Hokus’ is een groen gekleurd augurkenras welke ook in de vollegrond geteeld kan worden zolang de plek beschut en ruim bemest is.

  Verticaal telen, bijv. langs touwen kost veel extra arbeid! Augurken worden vaak eind…

  € 2,70
 • Boerenkool 'Roter Grünkohl'
  Boerenkool 'Roter Grünkohl'

  Boerenkool ‘Roter Grunkohl’ heeft prachtig paarsrood blad. Hoe kouder de nachten, hoe paarser het blad. Het is een laat ras dat goed vorst kan verdragen.

  De rode boerenkool vraagt dezelfde teeltzorgen als zijn groene…

  € 2,70
 • Broccoli 'Groene Calabrese'
  Broccoli 'Groene Calabrese'

  Broccoli Groene Calabrese is nauw verwant aan bloemkool, het blad is echter smaller en meer gegolfd. Zowel de hoofdscheut als de zijscheuten kunnen gegeten worden.

  De Groene Calabrese houdt van warmte en een voedzame,…

  € 2,70
 • Chinese kool 'Granaat'
  Chinese kool 'Granaat'

  Chinese kool ‘Granaat’ produceert forse, lange, groene kroppen. Chinese kool kan weinig vorst verdragen en is schietgevoelig. Ter plaatse dun uitzaaien is de beste methode.

  Chinese kool vraagt een voedzame, vochthoudende…

  € 2,70
 • Courgette 'Ola Gabriella F1'
  Courgette 'Ola Gabriella F1'

  Ola Gabriella F1’ is een heerlijke courgette met prachtige gele vruchten en een milde, zoete smaak. Deze sterke plant produceert het hele seizoen nieuwe vruchten, waardoor u flexibel kunt oogsten.

  Voorzaaien kan voor teelt in…

  € 3,00
 • Klimcourgette ‘Ola Escaladora’
  Klimcourgette ‘Ola Escaladora’

  Klimcourgette ‘Ola Escaladora’ groeit gemakkelijk omhoog langs gaas of hekwerk. Deze klimcourgette is onder andere geschikt voor kleinere, ommuurde moestuinen, zoals bijvoorbeeld stadstuinen, maar past natuurlijk ook heel mooi…

  € 2,70
 • Groenlof 'Zuckerhut'
  Groenlof 'Zuckerhut'

  Groenlof is een typische groente voor de herfst en vroege winter, die enige vorst kan verdragen. De langwerpige kroppen kan men net als andijvie gebruiken zowel rauw als gekookt. Groeit op elke grond, een lichte bemesting is al…

  € 2,70
 • Groenselderij 'Tall Utah 52/70'
  Groenselderij 'Tall Utah 52/70'

  Groenselderij 'Tall Utah 52/70' is een geurige groente, waarvan de stengels en het jonge blad worden gegeten. Rijk aan voedingsstoffen. Selderij is een ‘lichtkiemer’, en mag dus niet te diep gezaaid worden. Bovendien verloopt…

  € 2,70
 • Kardoen
  Kardoen

  Kardoen lijkt veel op artisjok, de planten zijn nauw verwant. In tegenstelling tot artisjok, teel je kardoen voornamelijk voor het eetbare blad (mits gebleekt – zie hieronder), en minder snel voor de bloemen. Kardoen wordt vaak…

  € 2,70
 • Knolselderij 'Roem van Zwijndrecht
  Knolselderij 'Roem van Zwijndrecht

  Knolselderij ‘Roem van Zwijndrecht’ vormt een knol met een diameter van zo’n tien cm en is kleiner dan de meest voorkomende knolselderij. Heeft een lange groeiperiode en juist in het eindstadium, als de groei van de knol…

  € 2,70
 • Knolvenkel 'Perfection'
  Knolvenkel 'Perfection'

  Knolvenkel ‘Perfection’ heeft mooie, grote, ronde knollen. De planten zijn niet schietgevoelig. Een goede vochtvoorziening is belangrijk voor optimale groei. Vanaf april kan je voorzaaien. Uitplanten kan dan in mei.
  Een goede…

  € 3,00
 • Komkommer 'Marketmore'
  Komkommer 'Marketmore'

  Komkommer ‘Marketmore’ is een stekelig ras. De dikke, smakelijke vruchten worden ruim 20 cm lang en 5 cm dik. De vruchten groeien aan de zijscheuten. Deze zijscheuten mag u daarom nooit in hun geheel wegsnoeien.

  Zaaien: eind…

  € 3,00
 • Komkommer 'Telegraph Improved'
  Komkommer 'Telegraph Improved'

  Komkommer 'Telegraph improved' is een oud Engels ras. De planten hebben ondersteuning nodig om lange, rechte vruchten te krijgen. De vruchten groeien aan de zijscheuten. Op de grond geteeld gaan de vruchten mogelijk krullen.…

  € 3,00
 • Koolraap 'Friese Gele'
  Koolraap 'Friese Gele'

  Koolraap ‘Friese Gele’ is een vrij gemakkelijk te telen knolgewas. Deze koolraap is bestand tegen lichte nachtvorst.

  Knollen bewaren op een koele plaats of buiten inkuilen. Ter plaatse zaaien in de volle grond, van half mei…

  € 2,70
 • Koolrabi 'Delikatess Blauwe'
  Koolrabi 'Delikatess Blauwe'

  Koolrabi 'Delikatess Blauwe' (Brassica oleracea) geeft fraaie blauwpaarse knollen met wit vruchtvlees. Gekookt en als rauwkost erg lekker. Snelgroeiend gewas. Laat de knollen niet te oud of te groot worden, want dan worden ze…

  € 2,70
 • Koolrabi 'Superschmelz'
  Koolrabi 'Superschmelz'

  Koolrabi ‘Superschmelz’ moet wat ruimer geplant worden dan ‘Delikatesse Blauwe’ of ‘Delikatesse Witte’. De knollen kunnen wel meer dan twee kilo zwaar worden.

  Verplanten moet altijd in een jong stadium geschieden.…

  € 2,70
 • Meiraap
  Meiraap

  Meiraap ‘Goldana’ (Brassica rapa, type Ronde Gele) is een ronde, gele knol met geel vruchtvlees. Meiraap is een snelgroeiend knolgewas. Het blad kan als raapsteel worden gegeten.

  Bemesting is niet nodig. Zaaien in maart/april…

  € 3,00
 • Meiraap 'Platte Witte Mei'
  Meiraap 'Platte Witte Mei'

  Meiraapje Platte Witte Mei is een platronde knol met wit vruchtvlees. Snelgroeiend knolgewas voor het voor- en najaar. Was vroeger een belangrijk voedingsgewas. Verder kan het blad als raapsteel worden gegeten.

  Bemesting is niet…

  € 3,00
 • Blokpaprika 'Jubilandska'
  Blokpaprika 'Jubilandska'

  Blokpaprika ‘Jubilandska’ is een zoete paprika met langwerpige vruchten. De vruchten zijn in een jong stadium groen en gaan bij rijping over in rood. Jubilanska is een laagblijvende soort waarbij snoeien niet nodig is.

  In kas…

  € 3,00
 • Palmkool 'Nero di Toscana'
  Palmkool 'Nero di Toscana'

  Palmkool ‘Nero di Toscana’ is een typische Toscaanse kool die wordt geteeld als boerenkool. Deze palmkool is bestand tegen Toscaanse winters, niet tegen Nederlandse winters.

  Zorg voor goede bemesting en i.v.m. knolvoet is…

  € 2,70
 • Muskaatpompoen
  Muskaatpompoen

  Muskaatpompoen 'Muscat de Provence' geeft middelgrote, platronde vruchten met diepe ribben. De vrucht is eerst groen en na afrijping kleurt deze naar oranjecrème. Te gebruiken in soepen en pasteien.

  Voorzaaien: in mei, warm…

  € 2,70
 • Bindsla 'Little Leprechaun'
  Bindsla 'Little Leprechaun'

  Bindsla ‘Little Leprechaun’ levert weinig teelt-problemen op. De plant vormt een losse krop van hoog opstaande paarsachtige bladeren. Zowel vers als gestoofd lekker.

  Wanneer u elke week sla wilt eten, moet er wel regelmatig…

  € 2,70
 • Bladmosterd 'Purple Frills'
  Bladmosterd 'Purple Frills'

  Bladmosterd ‘Purple Frills’ heeft fijn ingesneden blaadjes met een mooie dieppaarse kleur en een pittige smaak. Kan zowel in jong als een volwassen stadium gegeten worden.

  In de Himalaya regio van India wordt bladmosterd al…

  € 2,70
Sorteer op
per pagina
© 2018 - 2022 De Stadsakker, alles uit de moestuin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel