Duursaamhorigheid

Vorige Artikel 18 van 18

Het is al weer even geleden dat een groepje studenten een duurzame wandeling door de stad maakte. Onze winkel was opgenomen in de route en ik kan het niet laten om wat over de winkel te vertellen en dat wij groente en fruit terug brengen naar onze achtertuin. Leuk natuurlijk, maar wat heeft onze winkel nou met duurzaamheid te maken?

Het zijn in Groningen, altijd weer die studenten die je aan het denken zetten en aan het denken houden. Misschien dat ik daarom ook zo kan genieten van de stad. Ik had nog twee uur om te bedenken wat duurzaamheid voor mij betekent. Gelukkig is er een jongetje van 7 die een goede samenvatting voor mij had gemaakt:

"Duurzaamheid is dat je zuinig bent op wat belangrijk is".

En dat is nogal wat. Tenminste als ik voor mijzelf spreek, mijn familie, vrienden, klanten, leveranciers, mijn straat, mijn tuin, mijn stad, kortom mijn wereld, van heel klein tot heel groot. Het gebruik van het woordje mijn….zegt meteen iets over de verbondenheid met de omgeving. Als het mij dierbaar is, eigen ik het mij toe, dat betekend dat ik mij er verantwoordelijk voor voel, en ik er zuinig mee om zal gaan.

En al die wereldjes die naast elkaar ontstaan, al die mensen die goed zorgen voor hun eigen wereldje, grenzen aan mijn groene, duurzame wereldje. Een patchwork van mooie duurzame initiatieven. Mijn en jullie wordt ons.

© 2018 - 2023 De Stadsakker, alles voor de moestuin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel