Sorteer op
per pagina
 • Muskaatpompoen
  Muskaatpompoen

  Muskaatpompoen 'Muscat de Provence' geeft middelgrote, platronde vruchten met diepe ribben. De vrucht is eerst groen en na afrijping kleurt deze naar oranjecrème. Te gebruiken in soepen en pasteien.

  Voorzaaien: in mei, warm…

  € 2,70
 • Andijvie
  Andijvie
  € 2,70
 • Andijvie krul
  Andijvie krul
  € 2,70
 • Aubergine 'Violetta Lunga 3'
  Aubergine 'Violetta Lunga 3'

  Aubergine ‘Violetta Lunga 3’ is een tamelijk vroeg ras dat vrij slanke, donkerpaarse vruchten met een groene steel vormt.

  Voorzaaien: maart-april binnen bij 20-25 graden, uitplanten in mei-juni. Plantafstand 75 x 50 cm. 1…

  € 3,00
 • Augurk 'Hokus'
  Augurk 'Hokus'

  Augurk ‘Hokus’ is een groen gekleurd augurkenras welke ook in de vollegrond geteeld kan worden zolang de plek beschut en ruim bemest is.

  Verticaal telen, bijv. langs touwen kost veel extra arbeid! Augurken worden vaak eind…

  € 2,70
 • Bataviasla 'Blonde de Paris'
  Bataviasla 'Blonde de Paris'

  Bataviasla ‘Blonde de Paris’ is een tussentype van gewone kropsla en ijsbergsla. Het blad is knapperig en zoet. Bataviasla is gemakkelijker te telen dan gewone ijsbergsla. Het blad lijkt op dat van bataviasla.

  ‘Blonde de…

  € 2,70
 • Bladmosterd 'Golden Frills'
  Bladmosterd 'Golden Frills'

  Bladmosterd ‘Golden Frills’ heeft fijne fris-groene blaadjes met een pittige smaak. Bladmosterd kan net als spinazie en andere bladgroenten worden bereid.

  In de Himalaya regio van India wordt bladmosterd al meer dan 5000 jaar…

  € 2,70
 • Bladmosterd 'Purple Frills'
  Bladmosterd 'Purple Frills'

  Bladmosterd ‘Purple Frills’ heeft fijn ingesneden blaadjes met een mooie dieppaarse kleur en een pittige smaak. Kan zowel in jong als een volwassen stadium gegeten worden.

  In de Himalaya regio van India wordt bladmosterd al…

  € 2,70
 • Bleekselderij Tango F1
  Bleekselderij Tango F1

  Bleekselderij ‘Tango F1’ is geschikt voor het hele teeltseizoen. Zeer productief ras, met witte tot lichtgroene stengels. Sterke tolerantie voor ‘zwarte harten’.

  Dit hybride ras is ontwikkeld voor de professionele…

  € 4,80
 • Bloemkool 'Alpha 7'
  Bloemkool 'Alpha 7'

  Bloemkool ‘Alpha 7’ (Brassica oleracea) levert flinke, vaste en witte bloemkolen op. Bedek de kool om verkleuring tegen te gaan. Dit ras is erg lekker! Vereist wel wat teeltervaring.

  Voor de vroegste oogst zaaien eind…

  € 2,70
 • Blokpaprika 'Jubilandska'
  Blokpaprika 'Jubilandska'

  Blokpaprika ‘Jubilandska’ is een zoete paprika met langwerpige vruchten. De vruchten zijn in een jong stadium groen en gaan bij rijping over in rood. Jubilanska is een laagblijvende soort waarbij snoeien niet nodig is.

  In kas…

  € 3,00
 • Boerenkool 'Roter Grünkohl'
  Boerenkool 'Roter Grünkohl'

  Boerenkool ‘Roter Grunkohl’ heeft prachtig paarsrood blad. Hoe kouder de nachten, hoe paarser het blad. Het is een laat ras dat goed vorst kan verdragen.

  De rode boerenkool vraagt dezelfde teeltzorgen als zijn groene…

  € 2,70
 • Boerenkool 'Westlandse Winter'
  Boerenkool 'Westlandse Winter'

  Boerenkool ‘Westlandse Winter’ heeft donkergroen blad. Kan ’s winters op het veld blijven staan en wordt zoeter van smaak als het gevroren heeft. Zorg wel voor een goede bemesting. Zaaien in mei-juni op zaaibed en na ca. 6…

  € 2,70
 • Bosui 'White Lisbon'
  Bosui 'White Lisbon'

  Bosui ‘White Lisbon’ ontwikkelt een lange, witte schacht. Het loof is frisgroen en staat rechtop. Dicht bij elkaar zaaien zorgt voor fijne bosuitjes.

  Zaaien: Vanaf half maart tot half mei. Dicht bij elkaar zaaien op rijen van…

  € 3,00
 • Broccoli 'Groene Calabrese'
  Broccoli 'Groene Calabrese'

  Broccoli Groene Calabrese is nauw verwant aan bloemkool, het blad is echter smaller en meer gegolfd. Zowel de hoofdscheut als de zijscheuten kunnen gegeten worden.

  De Groene Calabrese houdt van warmte en een voedzame,…

  € 2,70
 • Cherrytomaat 'Cerise'
  Cherrytomaat 'Cerise'

  Cherrytomaat ‘Cerise’ geeft donkerrode, glimmende tomaatjes van circa 20 gram met een bijzonder zoete smaak. De hoofdstengel steun geven en de uitlopers (dieven) in de oksels regelmatig verwijderen.

  Kasteelt: voorzaaien in…

  € 3,00
 • Cherrytomaat 'Yellow Clementine'
  Cherrytomaat 'Yellow Clementine'

  Cherrytomaat 'Yellow Clementine' is een tomaat met zeer grote trossen van ronde gele vruchtjes. Deze kerstomaatjes hebben een gewicht van ongeveer 10 gram en een diameter van 2,5 cm. De stam ondersteunen en regelmatig dieven. Per…

  € 3,00
 • Cherrytomaat 'Zuckertraube'
  Cherrytomaat 'Zuckertraube'

  Cherrytomaat ‘Zuckertraube’ is zeer groeikrachtig en produceert grote trossen met smaakvolle, zoete tomaten. De vruchten zijn net iets grover dan de vruchten van cherrytomaten. De vruchten hebben een gewicht van zo'n 15-20…

  € 3,00
 • Chinese kool 'Granaat'
  Chinese kool 'Granaat'

  Chinese kool ‘Granaat’ produceert forse, lange, groene kroppen. Chinese kool kan weinig vorst verdragen en is schietgevoelig. Ter plaatse dun uitzaaien is de beste methode.

  Chinese kool vraagt een voedzame, vochthoudende…

  € 2,70
 • Courgette 'Black Beauty'
  Courgette 'Black Beauty'

  Courgette 'Black Beauty' groeit op iedere goed bemeste grond. De jonge donkergroene vruchten regelmatig plukken wanneer ze ca. 15-20 cm lang zijn.

  Voorzaaien kan voor teelt in een kas al in april. Voor een teelt in de vollegrond…

  € 2,70
 • Courgette 'Ola Gabriella F1'
  Courgette 'Ola Gabriella F1'

  Ola Gabriella F1’ is een heerlijke courgette met prachtige gele vruchten en een milde, zoete smaak. Deze sterke plant produceert het hele seizoen nieuwe vruchten, waardoor u flexibel kunt oogsten.

  Voorzaaien kan voor teelt in…

  € 3,00
 • Courgette 'Zucchini'
  Courgette 'Zucchini'

  Courgette ‘Zucchini’ is een lichtgroene courgette die groeit op iedere goed bemeste grond. Jonge vruchten regelmatig plukken wanneer ze ca. 15-20 cm lang zijn.

  Voorzaaien kan voor teelt in een kas al in april. Voor een teelt…

  € 2,70
 • Groenlof 'Zuckerhut'
  Groenlof 'Zuckerhut'

  Groenlof is een typische groente voor de herfst en vroege winter, die enige vorst kan verdragen. De langwerpige kroppen kan men net als andijvie gebruiken zowel rauw als gekookt. Groeit op elke grond, een lichte bemesting is al…

  € 2,70
 • Groenselderij 'Tall Utah 52/70'
  Groenselderij 'Tall Utah 52/70'

  Groenselderij 'Tall Utah 52/70' is een geurige groente, waarvan de stengels en het jonge blad worden gegeten. Rijk aan voedingsstoffen. Selderij is een ‘lichtkiemer’, en mag dus niet te diep gezaaid worden. Bovendien verloopt…

  € 2,70
 • Kapucijner ‘Blauwschokker’
  Kapucijner ‘Blauwschokker’

  Kapucijner ‘Blauwschokker’ (Pisum sativum) is een fors gewas en een rijstype (langs gaas telen). Zowel de bloemen als peulen zijn paars. Alleen de zaden kunnen geconsumeerd worden.

  Voorzaaien in een potje of zaaibak kan al in…

  € 4,00
 • Kardoen
  Kardoen

  Kardoen lijkt veel op artisjok, de planten zijn nauw verwant. In tegenstelling tot artisjok, teel je kardoen voornamelijk voor het eetbare blad (mits gebleekt – zie hieronder), en minder snel voor de bloemen. Kardoen wordt vaak…

  € 2,70
 • Klimcourgette ‘Ola Escaladora’
  Klimcourgette ‘Ola Escaladora’

  Klimcourgette ‘Ola Escaladora’ groeit gemakkelijk omhoog langs gaas of hekwerk. Deze klimcourgette is onder andere geschikt voor kleinere, ommuurde moestuinen, zoals bijvoorbeeld stadstuinen, maar past natuurlijk ook heel mooi…

  € 2,70
Sorteer op
per pagina
© 2018 - 2022 De Stadsakker, alles uit de moestuin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel